FemmyCycle

femmycycle
Deze FemmyCycle cup is een interessante nieuwe ontwikkeling. De Lily Cup had al een randje tegen lekken, deze cup heeft een tuitje dat je naar binnen kunt vouwen. Dit werk als anti lekrandje, maar ook als trechtertje om je cup leeg te gooien in de wc.

De FemmyCycle is er in één maat. Het is een korte cup en heeft geen gaatjes in de rand. Op de website staat dat ze van extra dun silicone materiaal is gemaakt en dat je elk jaar de cup moet vervangen. Dat laatste is de vraag, in het algemeen kun je een jaar of tien met een cup doen.

Het is bij het inbrengen van de cup niet noodzakelijk dat de cup helemaal openpopt, hij mag best nog wat plat zijn als je hem ingebracht hebt. Hij is iets lastiger in te brengen dan een andere cup, waarschijnlijk werk de 7-vouw het beste bij dit model. De eerste reviews geven aan dat hij in gebruik lekvrij is, ook als je ligt.

In Nederland gaat Medical Dynamics de cup importeren en we kunnen straks de FemmeCycle bij de apotheek kopen. Ze gaan per twee stuks verkocht worden. Er zit een herwasbaar zakje bij, waar je de gebruikte cup in kunt doen en de tweede cup gebruikt als je geen schoon water in de buurt hebt.

Update: De FemmyCycle is inmiddels te koop bij webvrouw.
femmycyclefemmycycle