MeLuna in een soft versie

De MeLuna timmert aan de weg en is in drie maten beschikbaar. Verder is er een softe variant verschenen. De soft variant is 25% zachter en is daardoor makkelijker in te drukken. De fabrikant geeft aan dat er iets meer oefening nodig is bij het gebruik.

Als klap op de vuurpijl is MeLuna aan het experimenteren met een glittercup en mensen die in december een cup hebben besteld hebben een glittercup bij hun bestelling ontvangen. Waarschijnlijk is de glittercup in 2011 beschikbaar.

MeLuna

menstruatiecup
De MeLuna is een Duitse menstruatiecup met verschillende vormen steeltjes, van bolletje tot steeltje en in diverse kleuren. De MeLuna is gemaakt van TPE (Thermoplasties Elastomeer), oftewel Thermoplast K. Dit materiaal wordt bijvoorbeeld voor kinderspeentjes gebruikt. Door het materiaalgebruik kost de cup maar 12. De nettocapaciteit is niet groot, namelijk 10 tot 11 ml. De kleine maat cup is inmiddels te koop, de grotere maat verschijnt binnenkort.

Heel handig is de sterilisatie- en opbergbeker van Polypropyleen van 4. Hierin kun je je cup steriliseren in de magnetron en de cup hygienisch opbergen.