Looncup, een cup met een antenne

De Looncup is een traditionele cup met een twist. De cup bevat een sensor die informatie verzameld over de hoeveelheid en kleur van je menstruatiebloed. Een antenne zend deze informatie via bluetooth naar je smartphone en deze geeft een signaaltje als de cup vol zit.

Helaas zitten er ook wat nadelen aan deze cup. De batterij gaat bijvoorbeeld maar 6 maanden mee, dat betekend dat je tweemaal per jaar de cup moet vervangen. Je kunt daarnaast de cup niet koken, daar kan de batterij niet tegen. Wassen met water en zeep is geen probleem. Ook kun je het steeltje niet afknippen, omdat dit de antenne is. Het steeltje moet zich buiten je lichaam bevinden om het signaal naar je smartphone te zenden. Dat kan best oncomfortabel zijn, want het steeltje zal in je schaamlippen prikken. De Looncup moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaans FDA (Food and Drug Administration).

Misschien kan deze cup interessant zijn om onderzoek mee te doen, maar om als gadget te dragen trekt het mij persoonlijk niet aan.

Op dit moment heeft Looncup een crowdfunding lopen via Kickstarter. De bedoeling is om vijftigduizend dollar in te zamelen, waarna de cup vanaf januari 2016 in productie kan worden gebracht.